str. Constantin Mille 13
0722966946
info@saveorcancel.tv
Ansamblul de monumente istorice Cinema / Teatrul de vară CAPITOL se află în zona protejată nr. 06, bulevardul haussmannian, subzona Cp1b, un segment distinct al axei majore est-vest. În 2017-2018, Save or Cancel continuă campania de conștientizare și sensibilizare față de patrimoniul cultural național, cu aplicație pe Cinema / Teatrul de vară Capitol, relevând potențialul economic, social și educațional al tuturor spațiilor culturale abandonate din România, prin implicarea artiștilor și comunității locale în cadrul unor proiecte trans-sectoriale, multidisciplinare, colaborative.

Instalație Pisica Pătrată la Teatrul de vară CAPITOL

INSTALATIE
Program:
21:00 - 23:55
Tip eveniment:
DESCHIS si la NAG
Perioada expozitie:
09/14/2017 - 09/14/2017

Pisica Pătrată ajută Teatrul de vară Capitol să participe la viața orașului. La invitația Save or Cancel, el a ilustrat “spiritul locului” în 2009 și 2016, pisica verde care interacționează cu trecătorii de pe Constantin Mille. Noua intervenție artistică Pisica Pătrată pe fațada teatrului re-utilizează sistemul existent de afișaj pentru reclame și cele două vitrine, care au înlocuit statuile originale. “Ieșirea prin Sărindar”, anticipând momentul când animalele urbane se vor amuza în grădina teatrului de vară. Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată este unul dintre cei mai apreciati ilustratori si muralisti din Romania, dar si fondatorul Muzeului Benzii Desenate. Lucrează constant, desenează pisici pătrate și acceptă tot felul de provocări. Lucrările sale street-art semnalează locuri uitate și inspiră dialog, cum sunt intervențiile de la Cinema Marconi sau Teatrul de vară Capitol. Această acțiune este organizată de Save or Cancel, prin feeder.ro, și face parte din proiectul cultural multianual “hub cultural Cinema / Teatrul de vară CAPITOL”, co-finanțat de AFCN, și produs cu suportul ArCub, în cadrul programului cultural “București – Oraș Participativ 2017”. Organizator: Save or Cancel Parteneri: AFCN, ArCub, PMB, CNDB, Teatrul Mic, Cinema Marconi, RADEF, Carol 53, Monumente Uitate / Asociația ARCHÉ Parteneri media: Zeppelin, IQads, Smark, Iqool, Assamblage, Citatepedia, wordstylist.ro, feeder.ro, anyplace.ro, Art7, Arte și meserii, Plaja de Carte, Someș Delivery, Dizainăr

Capitol Continuum

INSTALATIE
Program:
21:30 - 23:55
Tip eveniment:
DESCHIS si la NAG
Perioada expozitie:
10/06/2017 - 10/06/2017
 

Instalația artistică câștigătoare a apelului deschis 1 din New open calls for CAPITOL, Capitol Continuum, este o intervenție artistică digitală site-specific augmented reality pe fațada Teatrului de Vară Capitol, creată de Augmented Space Agency. Proiectul evidențiază existența trans-mediatică, în spațiul fizic și în spațiul virtual, a monumentului arhitectural. Procesul creativ a presupus digitalizarea Teatrului de Vară Capitol cu ajutorul unor tehnici de scanare 3D. Această activitate este organizată de Save or Cancel, prin feeder.ro, și face parte din programul cultural multianual “hub cultural Cinema / Teatrul de vară CAPITOL”, co-finanțat de AFCN. Acest proiect cultural este co-finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș Participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

© 2017 ASOCIATIA EPHEMAIR