BUCURESTI

Partener principal
strada Vasile Lascăr nr.36
+40727844689
iulia.nastase@gmail.com

Sculpture, Soundscape, Mapping

SCULPTURA
Program:
19:00 - 02:00
Tip eveniment:
Vernisaj la NAG
Perioada expozitie:
09/30/2016 - 10/01/2016
 

Sculpture, Soundscape, Mapping

Tatonarea unui nou tip de creativitate

Andrei Bălan – Sculptură

Dan Ionescu - Mapping

Grădina Sticlarilor propune o expoziție de sculptură care are ca scop transpunerea unor valori deja consacrate în lumina contemporană, îmbinând sculptura, sunetul și video mapping.

Termenul de pictor, sculptor, etc. nu mai poate acoperi aria de căutare a artistului actual. Termenii tind să fuzioneze, la fel ca și tipul de căutări sau modurile de exprimare contemporane.

Andrei Bălan, absolvent al Facutlății de Arhitectură (2006) și a Secției de Sculptură din cadrul UnArte (2009), poate fi numit un descendent al școlii românești de sculptură, care vine să sintetizeze viziunea sculpturală de până acum, raportându-se constant la valorile autohtone, reușind să păstreze un echilibru între conținutul universal și forma cu valențe pur românești.

“Nu orice piatră cioplită, lemn tăiat sau portret modelat poate să ajungă sculptură. A face artă înseamă a fi apt, prezent de o întâlnire unică, după un îndelung travaliu.”

Considerăm că publicul actual trebuie să guste exact momentul întâlnirii cu magicul, să înțeleagă compexitatea demersului iar nu un final plat.

Soundscape –  starea de tatonare, de forțare a întâlnirii cu muzica. Prin alegerea a 3-4 note (precizie geometrică) -  improvizație – surprinde neprevăzutul, puterea, starea momentului – crochiu muzical, neplanificat – armonie prin cumul simetric ( aceleași note în octave diferite)

Sculptura - rațiune, răbdare, cumul – puterea de a transmite a formei îndelung căutate

Mapping Projection - sublinierea arhitecturii din spatele formei - Liant între momentul sunetului și răbdarea formei.”