BUCURESTI

Partener principal
Strada Paris Nr. 39
+40 77 333 83 94
office@annartgallery.ro
Galeria AnnArt a fost fondată în 2011, din dorința de a spori vizibilitatea artei contemporane în România și pentru a sprijini artiștii în consolidarea unor cote de piață autentice în țară și în străinătate. Portofoliul nostru reunește deopotrivă nume sonore de artiști consacrați precum Ştefan Câlția, Sorin Ilfoveanu, Vladimir Şetran, Francisc Chiuariu, Dorin Crețu, Florica Prevenda, Paul Neagu, Mircea Roman sau Virgil Scripcariu, dar și tineri artiști emergenți precum Maia Stefana Oprea, Constantin Rusu , Andreea Albani, Ioana Pioaru, Andrei Mateescu sau Matei Avramescu. Galeria, împreună cu Fundația AnnArt, publică o serie de cataloage critice despre opera artiștilor din portofoliu și acordă anual un premiu destinat tinerilor artiști, desfășoară un program de educație de artă pentru tineri și face lobby pentru prezența artei în spațiul public prin programul Arta la Verde. Situată pe strada Paris 39, galeria este o conversie în cheie contemporană a unui spațiu de arhitectură neo-romanească, la parterul unei clădiri din anii '20. www.annartgallery.ro

Stivuiri

ARTE PLASTICE
Program:
19:00 - 02:00
Tip eveniment:
Deschis la NAG
Perioada expozitie:
09/13/2016 - 10/16/2016
 

Maia Ştefana Oprea, tânăra câştigătoare a premiului AnnArt 2016, va fi ghidul propriei sale expoziţii Stivuire, însoţind vizitatorii galeriei prin straturile multiple de memorie cuprinse în picturile şi instalaţia-obiect; acestea compun în mod impresionant un timp personal multiplu, care devine vizibil şi tangibil şi  pe care, într-un moment de graţie, privitorii îl pot resimţi ca fiind şi al lor.

Creatoare a unei arhive-sui generis, Maia Ştefana Oprea este inventatoarea unui material-aliaj propriu: o mixtură din resturi de flori uscate şi cenuşă, pagini din cărţi, coji de ouă şi alte lucruri "de aruncat" pe care, măcinate, le învesteşte cu valoarea unei noi materii. Cele peste 80 de tăbliţe obţinute prin uscare la soare şi care  populează marea bibliotecă-arhivă  creează un univers de acumulare /stivuire ce evocă forţa sensibilă a unui muzeu al parcursului nostru emotional. 

Expoziţia Stivuire curatoriată de Raluca Băloiu cuprinde o serie de lucrări, de la pictură la instalaţie-obiect - create pe parcursul anilor 2015, 2016. Privitorul se întâlneşte cu o reţea complexă de piese ale unei arhive insolite, compuse din obiecte construite pe suporturi precum pânză, polistiren, carton şi tăbliţe; prin compoziţia acestora din urmă (hârtie reciclată, praf vegetal şi cenuşă) artistaîşi defineşte abordarea recuperării unui flux al vieţii personale, cu deschidere către orizontul colectiv, interconectat şi impermanent.

Tot la NAG, lansăm la AnnArt şi catalogul expoziţiei Stivuire - cu autografe şi vin pentru cei vrednici :)

Bonus pentru connoisseurs: pe parcursul nopţii albe, compozitorul Vlaicu Golcea, el înşusi un explorator excepţional al interferenţelor sunet-pictură-performance,  curatoriază un program de muzică electro-acustică ce va  însoţi expoziţia Stivuire de la galeria AnnArt.