BUCURESTI

Partener principal
Splaiul Unirii 160 Nod makerspace
0740298120
contact@nodmakerspace.ro

NODexpus

INSTALATIE
Program:
19:00 - 02:00
Tip eveniment:
Exclusiv NAG
Perioada expozitie:
09/30/2016 - 09/30/2016

Nod Makerspace este un atelier de creatie si lucru de mari dimensiuni care funcționează într-un spațiu industrial reconvertit din hala fostei Fabrici a Bumbacului, pe malul Dâmboviței. Se adresează designerilor, artistilor si oamenilor creativi și pune la dispozitia membrilor săi atât spațiul și echipamentele de prototipare și fabricație digitală necesare pentru a-și implementa proiectele, cât și know-how-ul unei echipe multidisciplinare. Mai mult decât un spațiu de co-working, Nod Makerspace este un proiect care urmărește dezvoltarea unei comunități care să aducă împreună domeniile culturale, industriile creative și antreprenoriatul. Susține și oferă sprijin inițiativelor și proiectelor creative, organizează cursuri și ateliere, și găzduiește evenimente publice conexe.

NODexpus este primul eveniment opendoors in care atelierul Nod va fi transformat intr-un mediu alternativ de expunere. Șase artiști care abordează tehnici diferite își vor integra proiectele în spațiul de lucru al Nod-ului și îl vor converti într-o galerie neconvențională de artă, prin lucrări de pictură, grafică, obiecte și instalații de artă.

Participă la eveniment:

Dalpofzs / Estetica proprietatii / Instalație sonoră experimentală Instalația explorează critic relația dintre estetică și proprietate, dintre fix și tranzitiv, obiecte-rădăcină și un mod de viață minimalist. Mediul creat transpune instrumentele lacaniene ale Imaginarului, Simbolicului și Realului intr-un mod interactiv pentru a oferi o interpretare alternativa asupra obiectelor de zi cu zi care ne inconjoara.

Zoița / Ongoing Happiness / instalatie Ongoing Happiness, proiect semnat de Zoita, vorbeste despre oameni, vise si iluzii, despre bucuriile lor si despre modul atat de diferit prin care ei inteleg fericirea. Artista prezinta in cadrul evenimentului nostru o instalatie compusa din fotografii , obiecte si o video proiectie.

Dominic-Petru Vîrtosu / Memory Empty / pictură pe panză "Imaginile pe care le propun sunt secvenţe dintr-un montaj ciudat situat între entertainmentul sarcastic al lui Family Guy şi stranietatea lui Mulholland Drive. The images that I create are sequences from a weird film situated between the sarcasm of Family Guy and the strangeness of Mulholland Drive."

Luminiţa Mihai / CRONOS / obiect - instalatie Lucrarea este un obiect (instalatie), un pseudo ceas care ticaie firesc, dar fals: cadranul nefunctional si tic-tac-ul inregistrat vocal pun problema calitatii timpului pierdut, ca o reciclare inteligenta a timpului - aceasta materie prima cu resurse foarte limitate. Inregistrarea tic-tac-ului se va face in cadrul unui performance inregistrat, timp de o ora si montat in loop ulterior - o ora de timp petrecut absurd, ticaind fara rost pentru un ceas inexistent, sau petrecut cu ganduri, lasand golul de timp sa inchege o lucrare de arta- simbol al perenitatii.

Maria Bălan / Neștiuții / pictură pe pânză Seria “Neștiuții” sau” Oamenii orașului” este o colectie in contiuna desfasurare de lucrari ce surprind diverse ipostaze ale unor persoane ce dorm in spatiul public, ele apartinand urbanului si fiind parte integranta din el, de unde si numele de “oameni ai orasului”. “Nestiutii” nu au o identitate, dar sigur au o poveste ce poate nu e spusa, chipul lor aduna ganduri si trairi neimpartasite. Demersul are un dublu rol: social si estetic, el atrage atentia si amnedeaza indiferenta si totodata transforma derizoriul si inesteticul (pestru ca multi intorc capul, nu?) in ceva placut privirii, poate chiar frumos.

Raluca Preda / PREZENȚĂ - NONPREZENȚĂ / pictură pe pânză O tema despre amintiri, conexiuni in timp, captarea unui anumit moment si sentiment, atemporalitate, memorie si spatiu. Este vorba despre procesul de schimbare, tranzitie si viceversa, despre compactarea timpului si lucrurilor. Este despre noi si fara noi.