BUCURESTI

Partener principal
Bulevardul Mărășești nr. 80-82
0213188676
fcndb@cndb.ro

NAG10 la CNDB

PERFORMANCE
Program:
17:00 - 00:00
Tip eveniment:
Deschis la NAG
Perioada expozitie:
05/01/2016 - 12/25/2016

Virginia Lupu / Solo Show – selecţie de lucrări

„Virginia Lupu și-a dedicat trei ani de atenție fotografică susținută vieților, dramelor, promiscuităților, narațiunilor, detaliilor intime, petrecerilor, angoaselor, sexualităților și geografiilor morale ale unui ”grup de persoane” nu tocmai activ social. A expus felul în care corpurile în tranziție se înfățișează, dar și felul în care interacționează afectiv cu alții sau cu ceilalți. Organizarea acestei expoziții a fost dificilă și provocatoare având în vedere că subiectul pe care îl abordează poate fi cu greu definit într-un cadru disciplinar și discursiv fără echivoc, și în plus, pentru că demonstrează o amplă capacitate de a genera noi dialoguri critice: comunitatea transgender din București.” (Adriana Trancă)

Virginia Lupu este o fotografă ce trăiește și lucrează în București. În prezent, studiază la Universitatea Națională de Arte din București. Selecție expoziții: Hansel loves Gretel, expoziție solo la Centrul de Arte Vizuale București (2015), Lumea – imagine, expoziție de grup la Centrul de Arte Vizuale București (2014).

 

The Mamas And Papas Of Contemporary Dance

Proiecţie de filme de dans contemporan

Selecţie curatorială: Carmen Coţofană, în colaborare cu Vava Ştefănescu şi Farid Fairuz

 

CNDB – Instituţie de stat

Coordonatoare de proiect, performer, arhitectă, persoană de încredere: Andreea David

Facilitatori: Brînduşa Tudor, Anca Cioarec, Eduard Constantin

În cadrul proiectului, ne-am propus amenajarea, mobilarea și activarea curții Centrului Național al Dansului și transformarea ei într-un spațiu public, un spațiu de folosit în comun atât de comunitatea dansatorilor și coregrafilor și de publicul CNDB, cât și de locuitorii cartierului. Ne dorim ca această curte să provoace și să genereze întâlniri, concerte, petreceri, exerciții de dans și de mișcare, practici coregrafice, intervenții performative, karaoke și multe altele, și toate acestea să se întâmple cu porțile INTENSIV deschise, atât cât vremea bună ne va permite. Acest șantier performativ, așa cum ni-l imaginăm, e un context în care intervenția fiecăruia e atât un experiment individual, cât și o parte din proiectul comun, acela al amenajării curții cu locuri de stat.

 

Practici Corporale la Difuzoare

Coregrafă: Andreea David

Deschidem INTENSIV porţile CNDB-ului şi experimentăm în curte, stând pe scaun sau în picioare, câteva exerciţii de conştientizare corporală inspirate de metoda Feldenkreiss. Vom fi ghidaţi printr-o serie de mişcări uşoare. Exersându-ne atenţia, sistemul nervos va descoperi noi posibilităţi de mişcare şi va renunţa uşor la obiceiuri mai puţin funcţionale. Astfel, mişcarea va fi mai eficientă, mai uşoară, durerile şi tensiunile vor dispărea şi va spori gradul de conştientizare a propriului corp. Scopul acestei intervenţii este de a face accesibil tuturor, de la trecătorii de pe bulevardul Mărăşeşti la cei care vin ţintă la CNDB, tehnici de mişcare pentru binele trupului, minţii şi sufletului.