31
Galeria de arta contemporana si design Galateca
STR. C.A. ROSETTI NR. 2-4

Galateca este o galerie multidisciplinara de arta si design, un spatiu viu si modern, ce poarta semnatura arhitectului Radu Teaca, situata in inima orasului intr-o cladire istorica, Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“. Povestea noastra incepe, de fapt, pe 6 decembrie 2012 cu vernisajul primei expozitii: Povesti in imagini. Am plecat la drum cu multe proiecte frumoase in minte si cu cateva intentii. Mai intai, sa fim deschisi si sa experimentam cat mai mult. Si apoi, sa cream un spatiu efervescent, in care sa aducem impreuna arta contemporana cu cea clasica si nu in ultimul rand, sa dezvoltam o platforma care sa permita intalnirea si colaborarea dintre artisti, designeri, arhitecti, curatori si oameni de comunicare. La inceputul anului 2013 am lansat NeoGalateca, spatiu ce completeaza zona expozitionala si care a devenit in scurt timp o referinta pentru publicul roman si strain pasionat de cadouri de arta si design. Galateca a devenit in acest scurt timp o referinta, o pl

My Mind Has a Heart of Its Own

INSTALATIE


Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
27.09.2022 - 04.10.2022
Artist(i):
My Mind Has a Heart of Its Own de Natalia Marin este prima expoziție din proiectul pilot NEO ART CONNECT - Camera Neagră, ce va deveni o gazdă permanentă a acestui concept aflat la îmbinarea dintre artă și tehnologie. Natalia Marin, inspirată de legende rock and roll din anii '80, îmbină domeniile artei și medicine, într-o manieră originală, empirică și transdisciplinară. Având în vedere că mișcarea este considerată caracteristica primară a vieții, Natalia Marin investighează interacțiunea dintre cele mai importante două organe ale corpului uman folosind o abordare bazată pe mișcare. Proiectul face parte din proiectul pilot Neo ART CONNECT, prima rețea națională de artă și tehnologie. TherARTpy este o expoziție ce abordează terapia prin artă din perspectiva evoluției tehnologice, utilizând viața ca principală sursă de creație.

până-n PÂNZELE ALBE în noaptea albă a galeriilor LA GALATECA

INSTALATIE


Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
30.09.2022 - 02.10.2022
Artist(i):
Galateca și Asociația Culturală Neo Art România lansează de Noaptea Galeriilor apelul de proiecte pentru proiectul pilot NEO ART CONNECT, prima rețea națională de artă și tehnologie, prin două expoziții până-n PÂNZELE ALBE în noaptea albă a galeriilor LA GALATECA, un concept de eveniment semnat de Ana Maria Crișan și My Mind Has a Heart of Its Own de Nataliei Marin, prima expoziție dedicată partenerilor în Camera Neagră, un nou pilot al conceptului de spațiu dedicat artei și tehnologiei, ambele curatoriate de Andreea Sandu. Expoziția până-n PÂNZELE ALBE în noaptea albă a galeriilor LA GALATECA materializează artă textilă tradițională românească sub semnul nopții albe, pe suportul instalațiilor contemporane și multi-media. Proiectul reprezintă lansarea apelului de proiecte al NEO ART CONNECT, un concept inovator cu trei dimensiuni: Anuală de artă și tehnologie – prima ediție în primăvara anului 2023, Prima Galerie permanentă – Camera Neagră la galeria Galateca începând cu septembrie 2022 , și platformă națională, care include rețeaua de parteneri, conferințe și expoziții de artă, știință sau multimedia.