2
Cer Deschis
str. Faurului nr.18

Arta Vizuală nu trebuie văzută ca un reprezentant al unui domeniu greu accesibil, un tărâm al codurilor ci o parte vibrantă a unei societăți dezvoltate normal, Artiștii sunt atunci vestigii nationale și culturale în care dorim să investim, în acest context spațiile care facilitează o întâlnirile cu arta vizuală contemporană sunt cea mai bună alegere, Astfel ele normalizează ”artist encounters” -să intălnești un artist,un colecționar de artă sau să dorești să cumperi artă ar trebui să devină ceva usor accesibil și parte din acest nou normal- la fel de normal cum e să urmărești campioana României la tenis sau sa cumperi o mașină a cărei valoare o înțelegi.-exemplele sunt menite să ilustreze ideea valorii ce se păstrează în ciuda accesibilității sale , valoare care și-a găsit puterea prin participarea individului. Locația a devenit un spațiu alternativ,pentru artă contemporană cu sprijinul societății Urbana Sibiu.

rotund/roundabout

INSTALATIE


Tip eveniment
EXCLUSIV la NAG
Perioada Expozitie
21.09.2024 - 21.09.2024
Artist(i):
Curator(i):
Cer Deschis Gallery împreună cu Comunitatea Sibiană prezintă proiect ul de artă prticipativă: #300 #participatoryart #300 autori #9 coordonatori Instalație de Roxana Ionescu continue with another exhibit again in October outside of the Gallery in the Roundabout! Participatory art creates social monuments and discusses local myths, this time we discuss the private space and that of the neighborhood, what do we come in the neighborhood with and what would we like to find there? # human #art #sãnãtos #comunitate #locpentrucomunitate #pace Implicarea comunității într-un proiect de artă participativă răspunde nevoii de: •Relaționare prin artă -Artistul care generează un eveniment îi pune în relație pe participanți •Dezvoltarea spiritului de echipă •Consolidarea identitații personale prin activităţi şi relaţionare. •Dezvoltarea spiritului anteprenorial, pro-om, pro-cultura •Nevoia de orientare prin dezvoltarea funcțiilor motrice și atenției ”hands on” prin lucru în natură. •Răspunde nevoii de dezvoltare a empatiei personale și colective •Ne ajută să conștientizăm nevoile reale vis a vis de locuința personală sau în raport cu locul public ce îl impărțim / moștenim - cartier, împrejurimi și beneficiul ce îl oferă lucrul cu un scop definit, dar altruist, stabilit de comun acord. •Răspundem la nevoia de artă socială, creerea de dialog în comunitate prin artă. •Creearea de monumente locale, folosid istorii specifice comunității contemporane-sociale. Proiectul Rotund, este un proiect de artă participativă, concretizat în implicarea Școlilor din zona unui sens Giratoriu, (ex Şcoala 13, Şcoala 12, Scoala Mihai Viteazul Şelimbăr), în a crea comunități creative cu specificul cartierelor în cauză prin reamenajarea estetică a sensurilor giratorii aferente cartierelor din apropierea școlilor, pentru a reflecta specificul cartierului, prin metoda si principiile ARTEI PARTICIPATIVE ca mai apoi rezultatul actului artistic să fie subiectul a două expoziţii, Iunie-Octombrie, în evenimente precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu şi Noaptea Albă a Galeriilor.

Raw Art REAL artencounters

INSTALATIE


Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
04.10.2024 - 06.12.2024
O întâlnire inedită garantată de Instalațiile de artă ce ne aduc de această dată în fața următorelor etape : Vezi , Gândește, Simte ! Diferența esențială dintre frumusețea expresiei și puterea de exprimare constă în funcție de frumusețea regasitã în Renaștere sau în lucrãrile Grecilor antici, vizează plăcerea simțurilor, în timp ce puterea exprimării are o energie spirituală mai profundă și mai mișcătoare. Parafrazând cuvintele lui Henri Moore ne aliniem subliniind cã scopul limbajelor artei contemporane nu este acela de a reproduce aparențele naturale, deci ele nu reprezintă o evadare din viață, ci mai degrabă o cale de a pătrunde mai adânc în realitate. Astfel, arta devine o expresie, o experimentare prin metafore vizuale a semnificației vieții și un imbold pentru un efort mai profund în trăirea ei.