3
B5 Studio + Spațiul Minitremu
Strada Bolyai 5 Târgu Mureș

B5 Studio este un artist-run space conceput și inițiat de Bartha József care, în 2007, și-a transformat atelierul personal în spațiu expozițional dedicat artei alternative. Sub umbrela Fundației ARTeast, B5 Studio a găzduit numeroase evenimente de artă contemporană: rezidențe artistice, ateliere, prezentări, expoziții personale și de grup. A avut și are ca invitați artiști, curatori și teoreticieni, maghiari, români și internaționali, cu scopul de a reconfigura viața artistică a orașului Târgu Mureș și de a conecta scena de artă contemporană locală și din regiune, la o rețea artistică extinsă. Din 2012, proiectele B5 Studio sunt realizate împreună cu duo-ul artistic Monotremu. Minitremu este o asociație ce facilitează accesului copiilor și adolescenților la arta contemporană prin metode relevante și specifice vârstei lor. Este este un laborator de experiențe estetice prin care cei mai tineri pot lua contact cu procese artistice ce genere

Sara Budrala @ B5 Studio

INSTALATIE


Tip eveniment
DESCHIS si la NAG
Perioada Expozitie
01.10.2022 - 15.10.2022
Artist(i):
Curator(i):

Expozitie in cadrul proiectului "La prima vedere" Vernisaj - 1 oct, ora 18.00

RO
Sara Budrala a studiat antropologie (2019-2021) și grafică de șevalet (2018-2020) la licență, iar în prezent e masterandă în regie de film, la Cluj-Napoca. A participat la expoziția colectivă #Futureperfect de la Iași (2021) cu proiectul “Tu ce porți acum?”. În 2019 a câștigat mențiunea specială a juriului festivalului de film SEF, pentru animația “CASA BUDRALA”. De asemenea, este membră organizatoare a Karanténtelep, o tabără de artă pentru tineri, care se organizează în Mănăstireni, jud. Cluj.

HU
Budrala Sára antropológiát (2019-2021) és grafikát (2018-2020) tanult alapképzésen, de a jelenben filmrendezőin mesterizik Kolozsváron. Részt vett a #Futureperfect című kollektív kiállításon Jászvásáron (2021) a "Tu ce porți acum?" című projekttel. 2019-ben a SEF filmfesztivál zsűrijének különdíját nyerte el a "CASA BUDRALA" című animációért. Emellett szervező tagja a Karanténtelepnek, a fiataloknak szervezett művészeti tábornak, amelyet a Kolozs megyei Magyargyerőmonostoron rendeznek.